Mēs nosodām karu Ukrainā!

 

2022. gada 5. martā.

 

Mīļie kolēģi!

 

Ir karš. Mēs nedrīkstam klusēt.

 

Tas, kas notiek Ukrainā, ir pavisam tuvu. Iet bojā bērni, sirmgalvji, nevainīgi cilvēki. Tiek barbariski postīta brīva valsts.

 

Mēs nosodām Krievijas agresiju Ukrainā un saprotam, ka ukraiņi aizstāv ne tikai savu, bet arī mūsu valsts neatkarību un brīvību.

 

Atsaucoties uz Ukrainas valdības lūgumu palīdzēt ietekmēt Krievijas sabiedrību, kurai liegta iespēja uzzināt notiekošā kara patiesos iemeslus un gaitu, mēs aicinām gidus runāt ar visiem tiem, kuri nonākuši teroristiskās ideoloģijas varā un dot viņiem objektīvu informāciju.

 

Tie nav sīki ikdienas sadzīves jautājumi, mēs šeit runājam par milzu noziegumiem pret cilvēci, ko nosoda visa brīvā pasaules sabiedrība.

 

Aicinām gidus, kuru darbība tūrisma jomā bija saistīta ar Krievijas tūrisma firmām, kara darbības laikā izvērtēt sadarbību, paskaidrojot iemeslu.

 

Mūsu kolēğe Santa Šterna jau ir paudusi savu nostāju:

 

Apstākļos, kad Krievija izvērš agresiju Ukrainā un apdraud mieru visā pasaulē es nevaru pieņemt sadarbību ar aģentūru, kas ir reģistrēta Krievijā un ar saviem nodokļiem spiesta līdzfinansēt agresīvo karadarbību. Šodien ikvienam cilvēkam, gan Krievijā, gan visā plašajā pasaulē, būtu jāuzdod sev jautājums - vai un kā iespējams apstādināt Krieviju kā agresoru?”

Gribam Jūs rosināt domāt, diskutēt, nepalikt vienaldzīgiem un neklusēt.

Brīvību Ukrainai!

LPGA Prezidente Aija Lubeja-Sube

LPGA Valdes locekļi: Aija Kočina, Gita Vigule, Inguna Motte