Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis sed cursus sapien, vitae fringilla sem. Duis convallis vel nunc at laoreet.

 

Kvalifikācijas celšanas pasākums

Mēs, abas Aijas, 21. septembrī, viesojoties Jūrciemā,  piedzīvojām daudzus jaunus atklājumus! Gan jau arī jūs esat neapstājoties braukuši cauri Bigauņciemam, Lapmežciemam un Ragaciemam, pat nenojaušot, ka nedaudz tālāk no šosejas ir pārsteidzošas lietas!

Vispirms par Jūrciemu ģerboni. Askētisks, bet informatīvs: 5 punkti ir Lapmežciems, Bigauņciems, Ragaciems, Antiņciems un Čaukciems (ko nebijām pat dzirdējušas!). Kaijas, zivis, zvejnieku mājas un zivju kūpinātavas - ko vairāk var vēlēties, dzīvojot pie jūras!?

Diena sākās ar tikšanos Lapmežciema muzejā, kur tikāmies ar kultūras dzīves organizētāju Lailu Lazdiņu, Pagasta pārvaldes vadītāju Lauru Šmiti un muzeja vadītāju Anitu Alberti. Anita ir vietējā un visas dienas garumā bija lieliska gide. Sākumā viņa mums parādīja muzeja jauno ekspozīciju, kas ir apskates vērta!

Tad devāmies uz Vidnieku mājām Antiņciemā. Baudījām cigoriņu kafiju un priecājāmies par atraktīvo Skrebeļu ģimeni, kura pilnīgā "nekurienē" rada stāstus, vāra gārsas zupu, gatavo nātru pesto, vāc zāļu tējas, un labprāt uzdzied. 

Nākošā pietura pie Kaņiera ezera, kurā ir putnu vērošanas tornis, niedru taka un laivu stacija.

Kā tad Jūrciems bez zivīm!? Alla Bečere no Reinis-B mums deva iespēju iepazīties ne tikai ar zivju pārtstrādes procesiem, bet ļava tos arī degustēt. Mmmm, kur gardi....

Pusdienas ēdām nesen atvērtajā ukraiņu restorānā "SHO", kas tulkojumā nozīmē "ko?".  Tas atrodas galvenās šosejas malā, viegli pamanāms un ļoti viesmīlīgs. Protams, baudījām slaveno ukraiņu boršču, piekožot maizīti ar tikpat slaveno ukraiņu speķi. Restorānā darbojas septiņi ukraiņu bēgļi, kuru mājas dzimtenē kara rezultātā ir sagrautas...

Tad devāmies uz naktsmītņu piedāvājumu "Pie putniem". Gluži kokos nebija jākāpj, bet acis priecēja meža ieskautās trīs  mājiņas, kur steidzīgais un burzmas nogurdinātais pilsētnieks var baudīt dabas mieru un putnu dziesmas.

Nākošais patīkamais pārsteigums pie Lailas "Ragaciema Skadiņos". Sakopta vide, pietāte un respekts restaurējot veco zvejnieku māju - vēl viena vieta Ragaciemā, kur var pieteikties svinēt ģimeņu svētkus, vai vienkārši baudīt jaukas brīvdienas tuvu jūrai.

Tad ragaciema Seduma apskate. Vai zinājāt kas ir sedums? Ja nē, tad jābrauc uz Ragaciemu! Gide Anita pamatīgi un interesanti to visu izskaidro un pastāsta.

Tad braucam uz Gauso Jūdzi, kas savu nosaukumu dabūjusi no vienmuļā ceļa gabala un laupītāju uzbrukumiem. Ak, ne jau šodien, bet pagājušajā gadsimtā! Atcerējāmies dziesmu par Kaupēnu.

Un noslēgumā - slavenā Ragaciema zivju tirdziņa apmeklējums, lai arī mājiniekiem kas tiek uz kārā zoba.

Mūsu domas, ka šī vieta jāparāda arī LPGA biedriem. Tas ir tik tuvu Rīgai, ka viegli sasniedzams un būs patīkams piedzīvojums.

Plānojam novembrī jums piedāvāt šādu iespēju.

 

 

 

Daži mirkļi no Jūrciemā piedzīvotā