Gidu diena 2019 - Ekskursijas skolēniem

 

Starptautiskās Tūristu gidu dienas Otrajā daļā mūsu asociācijas gidi vadīs ekskursijas

Penkules pamatskolas audzēkņiem.

Ekskursijas notiks

 

3.martā. plkst. 16.00 ~ 17.00 

 

un

 

13.martā. plkst. 15.45 ~ 16.45

 

Sākums Strēlnieku laukumā, Rīgā.

 

Ekskursijas vadīs:

 

1. klasei - Inese Baltkalne.

2. klasei - Ilze Karlsone.

3, klasei - Daiga Lapiņa.

4. klasei - Sergejs Ivančenko,

5. klasei - Una Broka un Gita Vigule,

6. klasei - Elīna Drulle,

7. un  8. klases apmeklēs izstādi "Latvijas Valdībai - 100". Pavadošais gids - Aija Spura.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasākuma norise un svarīgākie notikumi.

Pirmajā dienā autobuss ar skolēniem no Penkules atbrauca ļoti laicīgi. Skolēnus sagaidīja gides - Ilze, Daiga, Inese un Aija. Diemžēl, laika apstākļi mūs nelutināja - no debesīm bagātīgi sijāja drēgns lietus, kas uz ekskursiju nobeigumu pārgāja milzīgās baltās sniega pārslās. Sākumā gide Ilze novadīja visiem bērniem kopēju ekskursiju ar autobusu, kurai beidzoties, autobusā noskanēja sirsnīgs un skanīgs "Paldies!". Tālākajā daļā ar kājām - pievienojās arī Daiga un Inese. Stunda Vecrīgā pagāja ātri - gan paskrienot, gan lēkājot, gan uzmanīgi klausoties. No baltā un saltā sniega ne pārsliņa nenokrita uz mūsu gaišās omas. Bija tik jauki redzēt priecīgās bērnu sejas un starojošos smaidus! Pasākums izdevās! Priecigi bijām mēs visi! ***

Labvakar! Milzīgs paldies par ekskursijām Vecrīgā! Aizbraucām gandrīz stundu ātrāk, bet mums tika noorganizēta ekskursija ar autobusu pa Rīgu. Esam sajūsmā par visu meiteņu interesanto stāstījumu, atbilstošu bērnu vecumam. Izlijām, apsnigām, bet, vienalga, ir gandarījums un prieks. Ja ir iespējams, lūdzu, nosūtiet šo paldies arī mūsu gidēm. (Skolotāja Antra Kelerta)

Mani bērni vēl joprojām stāsta tētim ko redzēja, un cik forši bijis un kā viss paticis un sveiciens no mūsu prezidentes arī ir atbraucis līdz Penkulei. Paldies. (Gerdas un Laura māmiņa).

Un tā, 13. martā Strēlnieku laukumā ieripoja autobuss ar 4. - 6. klašu klašu audzēkņiem. Šoreiz laika apstākļi bija mums daudz labvēlīgāki, lai gan Daugavas vējš, kā vienmēr vecpilsētā, raustīja mūsu šalles un saldēja mūsu pirkstus un vaigus.